Beste oordopjes zwemmen kind

De beste oordopjes zwemmen kind blijft eigenlijk ieder jaar een op maat gemaakte zwemdop.

De beste oordopjes zwemmen kind zijn de gene die op maat gemaakt worden. Door dat ze op maat zijn is de pasvorm perfect en (bij het juist plaatsen) blijven ze ook nog is geweldig zitten! Zeker als er een operatie aan het oor heeft plaats gevonden of iemand is gevoelig voor oorontsteking dan is bijvoorbeeld tijdens een vakantie de zekerheid dat de zwemdop goed is en goed blijft zitten van groot belang!

Oordopjes zwemmen kind zijn op maat verkrijgbaar vanaf €15,- per stuk.

Beste oordopjes zwemmen kind universeel

Universele oordopjes zwemmen kind universeel is in 2021:

Alpine Pluggies

Deze oordopjes zijn voor veel situaties geschikt door het filter. Het oordopje zelf is gemaakt van materiaal wat zich goed vormt door lichaamswarmte. Dit komt voor de pasvorm goed van pas!

Door het filter is het geluid wel iets gedempt maar niet helemaal. Hierdoor kan je kindje wel gewoon geluid en spraak horen.

Zwemhoofdband

De oordopjes willen nog wel is kwijt raken. Ze blijven niet goed in het oor zitten en zeker jonge kinderen willen er graag aan zitten. Als je kindje onder de 4 jaar is en nog niet echt onderwater zwemt is een hoofdband een perfecte keuze.

Deze hoofdzwembanden zijn spatwater dicht. Hierdoor komt er niet in één keer het koude water in zijn of haar oren.

Ohropax siliconen

Blijven zwemdopjes niet zitten, maar je hebt wel direct iets nodig? Dan is de Ohropax keuze nummer 3! Deze bolletjes kan je in de gehoorgang en oorschelp in kneden. Werkt goed tegen spatwater.

Ohropax siliconen oordopjes sluiten het oor compleet af. Door dat de oren afgesloten zijn zal het gehoor minder zijn. Spreek duidelijk en kijk je kindje aan, dan kunnen ze het vaak wel volgen. Verstaan op afstand of zachte geluiden horen zal lastig zijn.

Heb je vragen over zwemdopjes of het gehoor? Onze audiciens helpen je graag.

Zwemdoppen 2021

Veel minder oorontstekingen in 2020! Dat komt natuurlijk gewoon door de lockdown. Zwembaden dicht, minder vakantieplannen en minder risico dat er een bacterie of virus een oorontsteking veroorzaakt. Blijkt die lockdown toch ergens goed voor te zijn ;-).

Er zijn wel oorontstekingen

Natuurlijk zijn er wel gewoon oorontstekingen. Het komt niet alleen door het zwemmen! Kinderen zijn gewoon vatbaarder dan volwassenen voor oorontsteking omdat de buis van Eustachius niet altijd goed zijn werk doet. Vaak komt dat later vanzelf goed.

Buis van Eustachius

De buis van Eustachius zorgt voor beluchting van het middenoor, dus het gebied achter het trommelvlies. Daar moet een bepaalde ruimte zijn zodat het trommelvlies en de gehoorbeentjes goed hun werk kunnen doen.

Als de buis van Eustachius niet goed zijn werk doet, krijgen kinderen (en soms ook volwassenen) problemen. Er kan vocht achter het trommelvlies blijven zitten, wat je soms zelf kan horen! Maar ook de werking van de gehoorbeentjes wordt belemmerd. Je kan bijvoorbeeld tijdelijk minder gaan horen. Blijft het vocht er lang zitten, dan wordt het een beetje taai.

zwemdoppen 2021

Vocht achter het trommelvlies

Een audicien, huisarts of KNO arts kan kijken of er vocht achter het trommelvlies zit. Dan zien we een soort van belletjes achter het trommelvlies. Dit hoeft niet meteen verontrustend te zijn hoor! Maar als het er heel lang blijft zitten word het dus taai.

Als het vocht taai is geworden kunnen de gehoorbeentjes veel minder lekker bewegen. Dit belemmert het gehoor dus echt wel.

Heb jij last van een verminderd gehoor en je bent niet verkouden? Raadpleeg dan even de huisarts.

Blijft het taaie vocht in het oor zitten? Dan kan het ook wel eens gaan ontsteken. Het blijft er dan te lang inzitten en gaat broeien. Als het gaat broeien zet het uit en dat geeft spanning op het trommelvlies.

We noemen het dan een middenoorontsteking. Ook hier weer even naar de huisarts, zodat je goed advies krijgt. Het aanvalsplan van de huisarts tegen middenoorontsteking kan verschillend zijn. De ene wacht het af en adviseert paracetamol en de ander een antibioticakuur.

zwemdoppen 2021

Verwaarloosde oorontsteking

Ook dat komt voor, een verwaarloosde oorontsteking. Dit kan komen omdat je helemaal niet in de gaten hebt gehad dat je een oorontsteking had. Vaak zien we dan een gat in het trommelvlies, waaruit het ontstekingsvocht loopt. Ga met een oorontsteking wel gewoon naar de huisarts. Een ontsteking kan meer schade aanrichten als het te lang duurt, waaronder een verminderd gehoor, of de omgeving gaat mee ontsteken.

Loopoor

Een loopoor is eigenlijk gewoon een middenooronsteking die is doorgebroken. Het trommelvlies is stukgegaan en het ontstekingsvocht loopt door het gat de gehoorgang uit. Vaak stinkt het ontstekingsvocht behoorlijk.

Dubbele oorontsteking

Niet één maar twee ontstekingen! Is het erg? Het klinkt wel heel erg ;-). Met een dubbele oorontsteking bedoelen we dat er een middenoorontsteking is (dus achter het trommelvlies) en de gehoorgang is gezellig mee gaan doen.

Niet aanzitten! Was je handen en ga naar de huisarts. Maar eigenlijk denk ik dat je er al geweest bent.

Gehoorgangontsteking

Een gehoorgangontsteking, dus van het kanaal naar het trommelvlies toe. Dit kan komen door: wattenstokjes! Door wattenstokjes haal je de balans uit de gehoorgang en wordt deze droog en geïrriteerd. Blijf je er dan nog steeds aanzitten (vaak door de jeuk die je zelf veroorzaakt met die wattenstokjes), dan gaat het op den duur ontsteken. Hierdoor zijn je gehoorgangen vaak stuk, nat, geïrriteerd en jeukend. De gehoorgang kan ook gaan opzetten, waardoor je gehoorgang dicht gaat zitten. Hierdoor ga je tijdelijk minder horen.

Gooi de wattenstokjes weg. Blijf van de autosleutels, haarspelden, pennen etc. af. Stop niks in je oor en knip je nagels zo kort mogelijk. De huisarts kan druppels voorschrijven om de balans in de gehoorgang weer terug te krijgen. Dit spul helpt ook.

Zwemdoppen 2021

En als we geen oorontsteking hebben (wat voor oorontsteking dan ook) en we mogen weer zwemmen omdat de zwembaden open gaan en dat we op vakantie kunnen… Zwem dan alsjeblieft met zwemdoppen! Zwemdoppen op maat kosten echt niet de wereld en zijn snel klaar.

Zwemdoppen 2021 snel klaar

Natuurlijk! De volgende dag kunnen we ze verzenden per post of kan je ze ophalen. Behalve als iedereen tegelijk zwemdopjes nodig heeft. Dan kunnen we de drukte niet aan ;-). Kortom reserveer even in de online agenda je plekje.

Zwemmen oren beschermen

Waarom eigenlijk?

Tijdens zwemmen oren beschermen! Dat kan je doen met oordopjes voor het zwemmen of zwemdopjes. Dit zijn dopjes die speciaal gemaakt zijn om goed in het oor te blijven zitten en al het water zo goed mogelijk uit de gehoorgangen te houden. Er zijn universele dopjes om oren te beschermen maar er zijn ook op maat gemaakte.

Waarom zou je je oren beschermen tijdens het zwemmen? Daar zijn een aantal redenen voor.

Kinderen – zwemmen oren beschermen!

Zwemmen oren beschermen

Veel kinderen zie je met zwemdopjes op maat door het zwembad gaan. Dit komt omdat best veel kinderen van hun KNO-arts buisjes krijgen. Die buisjes zorgen voor een betere beluchting van het middenoor. Dit voorkomt vaak oorontsteking, glue-ears en ze gaan er ook nog eens beter van horen! Maar met een buisje in het trommelvlies kan er een ontsteking “uit”, maar er kan ook zwemwater in! Dus deze kindjes zwemmen met oordopjes. Zo wordt voorkomen dat er water in het middenoor terecht komt.

Volwassenen – zwemmen oren beschermen!

Volwassenen hebben meer redenen om bij zwemdopje.nl aan te kloppen. Dit kan natuurlijk medisch zijn zoals buisjes in de oren, geperforeerd trommelvlies of bijvoorbeeld een radicaalholte. Maar het kan ook zijn dat ze “ongunstige” gehoorgangen hebben. Loopt de gehoorgang net een beetje naar beneden of zitten er hobbeltjes in? Dan blijft er water in het oor hangen. Water in de gehoorgang kan gewoon vervelend zijn. Het kan lang blijven “zeuren” en aanwezig zijn maar het kan uiteindelijk ook gaan ontsteken. Universele en op maat gemaakte oordopjes kunnen absoluut een uitkomst zijn!

Koud water – vrees?

Zwemmen oren beschermen

Zwem je vaak in koud water? Dan kan je als volwassene (en als kind!) last krijgen van surfers-oren (ook wel zwemmers-oren genoemd).
Omdat er dan veel koud water in de gehoorgangen komt en zelfs bij het trommelvlies, beschermt je lichaam automatisch je oren. Dit doet het oor door de gehoorgang aan te passen met kleine botvergroeiingen. Dit is op zich helemaal niet erg, tenzij je oor helemaal dichtgroeit. Dan is het vanzelfsprekend dat je gehoor minder wordt :-).

Dit is dus een reden voor veel surfers, kite-surfers, zeezwemmers, triathlonners en al die andere profs en hobbyisten die graag te water springen om zwemdoppen te dragen. Deze zwemdoppen rusten we vaak uit met een koordje.

Audiciens – die hebben wat met oren

Zwemdopje.nl is een onderdeel van Horend Goed. Horend Goed is dé audicien in de Zaanstreek. Heb jij een vraag aan één van onze audiciens? Kom langs! Wij vertellen graag over oren :-D.

Zwem hoofdband

Een zwem hoofdband. Wat zijn de voordelen en nadelen daarvan?

Een zwemhoofdband kan gedragen worden als er oorontstekingen zijn of als iemand last heeft van surfersoren. Maar wanneer kies je voor een zwem hoofdband, of zwemdopjes op maat of misschien wel de universele zwemoordopjes?

Zwemhoofdband

Een zwemhoofdband zit strak om het hoofd heen. Er kan geen direct water meer in de oren komen. Wat we bedoelen met geen direct water: het water gaat door de hoofdband of er langs. Daardoor warmt het water op en voorkomt surfers oren. Voor kinderen zorgt het er voor dat er niet zo makkelijk tijdens het spelen water in de oren komt. We raden aan om er niet mee onder water te gaan zwemmen. Dat werkt namelijk niet (goed genoeg).

We adviseren bij kinderen deze zwemhoofdband als er bijvoorbeeld al een oorontsteking is. Tijdens een oorontsteking kunnen we (vaak) geen afdruk maken. Met een hoofdband voor het zwemmen, kunnen ze evengoed lekker spelen met water en kan het oor even tot rust komen. Is de oorontsteking over? Dan kunnen er afdrukken gemaakt worden voor de aller leukste zwemdopjes die er zijn! Maak wel even een afspraak.

 • zwemhoofdband
 • hoofdband om mee te zwemmen

Zwemdopjes op maat

Zwemdopjes op maat is de meest gekozen oplossing voor tijdens zwemmen, surfen, kitesurfen en triatlons. Ze zorgen voor een waterdichte afsluiting van de oren. Let er wel op dat ze goed in gedaan worden. Dat voorkomt lekkages en verlies.

Zwemdopjes zijn voor een goede prijs verkrijgbaar bij zwemdopje.nl en zijn met 1 werkdag klaar.

Zwemdopjes op maat zijn geschikt voor volwassenen en kinderen die gevoelig zijn voor oorontsteking of buisjes in het oor hebben.

oordopjes voor zwemmen
oordopjes voor zwemmen

Universele zwemoordoppen

Universele zwemoordoppen zijn spatwaterdicht bij een goede plaatsing. Zorg ervoor dat de juiste maat gekozen wordt, zodat ze zo goed mogelijk blijven zitten. Universele zwemoordoppen adviseren we als er al een oorontsteking is of dat een afdruk maken van de oren niet mogelijk is. Geen afdruk mogelijk kan komen door bijvoorbeeld een oor dat verstopt zit met oorsmeer.

Er zijn universele zwemoordoppen vekrijgbaar met en zonder filter.

Zwemoordoppen met filter (op maat)

Deze oordoppen worden gemaakt voor mensen die willen duiken met oordoppen in. Het filter zorgt ervoor dat het drukverschil geregeld wordt en het water uit de oren blijft.

Zwemoordoppen met filter op maat leveren wij van het merk Audiform, Comfoor en Pluggerz.

Zwemoordoppen met filter universeel

Let dus even goed op wat het doel is waarvoor je zwemoordoppen wil aanschaffen

Zwemoordoppen zonder filter

Deze zwemdoppen sluiten gewoon goed af en zijn spatwaterdicht. Dit zijn de meest gekozen zwemdopjes met goede pasvorm.

Oordoppen tijdens Kitesurfen

We krijgen steeds meer vragen over oordoppen tijdens kitesurfen en surfen. Een aantal klanten hebben ons even op weg geholpen! Sta je namelijk altijd aan wal, dan is de kitesurf-wereld toch weer een wereld apart.

Waarom oordoppen tijden kitesurfen?

Waarom er oordoppen gedragen moeten worden tijdens kitesurfen kunnen we natuurlijk wel antwoord op geven 😉 . Onze oren zijn geweldig gemaakt! De natuurlijk heeft er goed over nagedacht! Onze oorschelpen vangen geluid op en kunnen we richting mee horen. Daarnaast krijgen we door de vorm van de oorschelp ook een opslingering van bepaalde tonen. Kortom natuurlijke versterking. Maar die oorschelpen van ook wind en water. Kitesurfers krijgen tijdens het surfen water in de oren. Ons lichaam wil het trommelvlies bescherming geven tegen het koude water. Krijg je vaak koud water in je gehoorgangen, dan zorgt je lichaam voor een bescherming. Deze bescherming in de gehoorgangen noemen we surfersoren of exostoses.

Wat zijn Exostoses?

Exostoses zijn bot-vergroeiingen in de gehoorgang. Op zich kan het niet veel kwaad, maar lastig kan het wel zijn of worden.

oordoppen voor kitesurfen

Waarom liever geen surfers-oren?

 • Je gehoorgang kan helemaal dicht gaan zitten. Hierdoor hoor je natuurlijk minder, maar ben je ook je richting horen kwijt.
 • Er kan water blijven hangen achter of tussen de exostoses. En dat veroorzaakt gehoorgang ontsteking.

Wat hebben wij van kitesurfers geleerd?

Luisteren is toch wel een beetje ons vak 😉 Dus heb je tips voor ons? Dan lezen of horen wij ze graag.

 • Zwemdoppen moeten natuurlijk goed afsluiten en goed blijven zitten tijdens extreme omstandigheden.
 • Zwemdoppen worden voorzien van een koordje. Deze gieten wij met het materiaal mee, zodat het super vast zit. Het koordje is voorzien van een kunststof kledingclip. Uit ervaring blijkt dat metaal gaat roesten 🤣. Logisch, maar had jij er zelf even bij stil gestaan?

De zwemdoppen sluiten natuurlijk water buiten maar ook geluid. Wist jij dat de wind om je heen en die golven eigenlijk gewoon gehoorbeschadiging kunnen opleveren? Wij hadden er eigenlijk niet bij stil gestaan. Kortom zwemdoppen in! En je bent direct beschermd tegen het geluid, de demping is 27 dB. Ondanks deze demping hoor je de omgeving nog wel.

Water in je oren!

Er is natuurlijk voor ieder wat. Er zijn ook oordoppen die wel water doorlaten. Deze earproof surfdoppen laten water door maar dempen alleen geluid. We denken dat door de vertraging van water doorlaten, het water iets opwarmt waardoor er geen direct koud water in je gehoorgangen terecht komt. Omdat het water wat warm is geworden is de kans op exostoses dan kleiner. Dat is een theorie en zijn geen onderzoeken naar gedaan.

Wat kosten oordoppen voor kitesurfers?

Een setje gekleurde oordoppen met koordje voor kitesurfers kost: €37,-

Een setje transparante oordoppen met koordje voor kitesurfers kost: €49,-

We maken natuurlijk wel meer dan oordoppen voor het surfen. Bekijk hier onze complete prijslijst.

Wat is de levertijd van oordoppen?

Wij maken de kitesurf oordoppen zelf. De levertijd is daardoor 1 werkdag.

Waar kan ik goedkope oordoppen voor kitesurfen op maat kopen?

Ha! Ja natuurlijk, bij ons! Zwemdopje.nl! Maak direct een afspraak in onze online agenda.

Oordoppen voor op vakantie

Zwembaden zijn weer open! Het is prachtig weer en… Bijna zomervakantie! Kortom denk op tijd aan oordoppen voor op vakantie! Zwemdopje.nl maakt ze in vele soorten leuke kleuren of transparant. We zijn dol op een glittertje en er zijn ook nog is heel veel leuke plaatjes.

Kortom heel veel keuze! De zwemdopjes maken we met 1 dag service, en we denken dat onze prijs ook erg gunstig is ;-).

Wij willen alleen er 1, heel klein, dingetje voor terug (naast de prijs op de prijs lijst 😉

Wil jij oordoppen voor op vakantie?

Het enige wat wij vragen is: maak op tijd een afspraak! Het lijkt alsof heel Nederland ons weet te vinden. En dat vinden wij echt onwijs tof! Maar we zijn maar een klein bedrijfje… En zwemdopjes maken, is echt handwerk.

Dus maak op tijd een afspraak! Niet één dag voor je vakantie :-D. Wij kunnen nog niet heksen en straks heb je dus geen mooie glitterende oordoppen voor op vakantie.

Dus hop hop!

Hop hop pak die agenda en maak in onze online agenda een afspraak. Het kan zijn dat door de drukte even telefonisch contact word gezocht om de afspraak (iets) aan te passen. Geen aanpassing nodig? Dan sturen wij per email een bevestiging.

Nog even die regeltjes

Kom natuurlijk op tijd, lees ons deur-beleid en wij volgens ons hygiëne protocol. Onze audiciens dragen bij handelingen binnen 1,5 meter mondkapjes en handschoenen. Kom met het minimaal aantal personen wat mogelijk is! Dat stellen wij ontzettend op prijs. 💙

Veel minder oorontsteking!

Hoera! Minder oorontstekingen! Is het al opgevallen? Veel minder verkouden, veel minder griepklachten en veel minder oorontstekingen! Hoe komt dat?

Minder ziek!

We leven al een tijd in een 1,5 meter samenleving. We wassen vaak met zeep onze handen, hoesten en niezen in onze ellebogen en gebruiken papieren zakdoekjes. Geen school en minder contact met andere. Hierdoor dragen we minder het corona-virus door naar andere mensen.

Maar niet alleen het corona-virus heeft hierdoor minder kans om iemand ziek te maken. Ook het griepvirus en verkoudheden maken veel minder kans! Minder verkoudheid? Is ook minder oor-problemen.

Wat heeft verkoudheid met oorpijn te maken?

Verkoudheid geeft problemen in de neus en keelholten. Onze oren staan in verbinding via de buis van Eustachius met de neus en keelholten. Zodra iemand verkouden is, werkt de buis van Eustachius niet of minder goed. Hierdoor kunnen de oren (het midden-oor) niet zijn afvalstoffen kwijt en verloopt het ontluchten niet goed. Als de afvalstoffen en de ontluchting niet goed werk kan er een glue-ear of een midden-oorontsteking ontstaan. Een glue-ear of een midden-oorontsteking (otitis-media) veroorzaakt een minder gehoor en pijn.

Maar daar hebben we nu dus minder last van! Omdat we ook het virus die een verkoudheid veroorzaakt minder doorgegeven word door de corona-maatregelen.

minder oorontsteking zwemdopje zijn verkrijgbaar bij zwemdopje.nl specialist in zwemdopjes op maat
Afbeelding van danielsampaioneto via Pixabay

Geen zwemles

Wat natuurlijk ook bijdraagt aan minder oorontsteking is dat er geen zwemles gegeven mag/mocht worden. Geen water wat blijft hangen in de gehoorgangen en oorschelpen. Geen virussen, bacteriën of schimmels die de kans krijgen om een oor(tje) te beïnvloeden.

Water in de gehoorgangen kan verschillende problemen veroorzaken in de oren. Het kan exstostose veroorzaken, exceem, jeuk en gehoorgang-ontstekingen (otitis-externa)

De sluiting van zwembaden is gelukkig tijdelijk

Gelukkig mogen zwembaden weer langzaamaan opstarten! Sommige lessen starten weer. We kregen bericht dat de Crommeijne weer aantal activiteiten opstart.

Dit betekend dat ook weer zwemdopjes gebruikt moeten gaan worden! Maak direct een afspraak voor zwemdopjes op maat. Ook Horend Goed en Zwemdopje.nl staan weer in de startblokken!

Wil je er om denken dat de audiciens tijdens het maken van afdrukken momenteel mondkapjes dragen? Komt u samen met uw dochter of zoon? Vertel dat even, dat voorkomt een schrik.

Corona virus

Corona

Helaas kunnen we door de maatregelen tegen het Corona virus tijdelijk geen mooie zwemdopjes meer op maat maken. Dit komt omdat we geen afdrukken van oren kunnen maken met de afstandsregel van 1,5 meter.

Onze audiciens werken ook met een kwetsbare groep klanten. Daarom hebben we gekeken welke handelingen wij wel kunnen uitvoeren en welke niet.

Stel jezelf eens voor om in deze onrustige wereld niet of niet goed te kunnen horen. Dat lijkt ons heel angstaanjagend. Daarom zetten we onze audiciens 100% in op gehoorverbetering.

Wil je toch graag zwemdopjes, omdat je snel oor-ontsteking krijgt. Als noodoplossing kan je universele zwemdopjes kopen.

Universele gehoorbescherming is er ook in vele soorten en maten. We gaan alle A-merken bespreken, zodat je een goede keuze kan maken.

Noizezz premium aqua verkrijgbaar bij zwemdopje.nl

Noizezz

De noizezz premium aqua zitten met 4 maten oordopjes in 1 verpakking! Handig, omdat er altijd wel een setje goed past. Ze blijven goed in de gehoorgang zitten doordat er in het ontwerp een knikje is verwerkt.

Ze zijn spatwaterdicht en sluiten helemaal af.

Ze kosten €12,95

Crescendo swim

Crescendo

De Crescendo swim zwemdopjes beschikken over een filter. Door dit filter blijf je wel gewoon horen en krijg je geen afgesloten gevoel.

In de verpakking zitten 2 maatjes oordopjes. Maat M en maat L

Ze zijn spatwaterdicht

Ze kosten €20,50

pluggerz

Pluggerz

De Pluggerz zwemdopjes werken net als de Crescendo oordopjes met een filtertje. Het filtertje zorgt er voor dat er geen afgesloten gevoel optreedt, maar voorkomt dat er water in de gehoorgang komt. In de verpakking zitten ook 2 maatjes. Maat M en L. De oordopjes zijn uitgerust met een handgreepje wat het plaatsen en het uithalen van de dopjes makkelijker maakt.

Ze zijn spatwaterdicht

Ze kosten €14,95

oordopjes zwemmen verkrijgbaar bij zwemdopje.nl

Alpine

De Alpine swimsafe zwemdopjes zijn van een zeer zacht materiaal gemaakt. Door lichaamswarmte vormen ze binnen een paar minuten goed naar de gehoorgang, waardoor ze comfortabel gaan zitten en goed afsluiten.

De zwemdopjes beschikken over een filter. Ze zijn spatwaterdicht

Ze kosten €12,95

oordopjes zwemmen verkrijgbaar bij zwemdopje.nl

Ear Putty

Putty, klei, het is in! Deze putty mag in het oor. Door het goed in het oor te stoppen voorkom je dat de gehoorgang nat kan worden. Ear Putty zorgt voor volledige afsluiting.

Per potje €4,95

Audiol swim verkrijgbaar bij zwemdopje.nl

Audiol swim

Niet echt een zwemdopje of oordopje. Maar werkt absoluut goed bij volwassen oren met een intact trommelvlies.

Een olie die de gehoorgang beschermt tegen invloeden van buitenaf.

€14,95

Laten we met zijn allen het Corona-virus verslaan! Hou je aan de regels en blijf gezond.

Welke oordopjes zwemmen

Welke oordopjes zwemmen? Welke oordopjes zijn er geschikt om mee te zwemmen? We delen oordopjes zwemmen in twee categorieën in. Er zijn oordopjes die universeel zijn en er zijn oordopjes op maat.

Een universele oplossing

Er zijn oordopjes die je kunt gebruiken met zwemmen die universeel zijn. Deze oordopjes zijn verkrijgbaar met en zonder filter en in diverse maten.

We kiezen voor universele oordopjes met een filter als je de oordopjes nodig hebt tijdens duiken. Zodra er druk op de oren kan komen moet de druk ergens heen kunnen. De druk wordt dan geregeld door het filter.

Er zijn ook oordopjes met filter verkrijgbaar zonder drukregeling. Deze oordopjes zorgen voor droge gehoorgangen en laten geluid door. Dit kan prettig zijn tijdens surfen.

Gewoon lekker baantjes zwemmen in een zwembad? Dan volstaan oordopjes zonder filter prima. Vaak zijn ze in aanschaf een stuk goedkoper dan met een filter.

De pasvorm van oordopjes zwemmen is natuurlijk wel heel belangrijk. De bedoeling is dat er geen water in de gehoorgang kan komen dus een perfecte afsluiting is wel noodzakelijk. Er zijn oordopjes verkrijgbaar in maat S t/m XL. Let dus wel even goed op wat je besteld. Er zijn verpakkingen verkrijgbaar met 4 maten in één.

Welke oordopjes zwemmen zwemdopje.nl

Oordopjes zwemmen op maat

Zwemdopje.nl maakt oordopjes op maat. Ze worden gemaakt van een (zacht) siliconen materiaal. We zorgen ervoor dat de gehoorgangen droog blijven. De zwemdopjes worden zonder filter gemaakt.

Er is veel keuze in kleuren, opvallend of juist onopvallend. De oordopjes zijn na wat oefening goed in te doen en zijn de juiste keuze in prijs/kwaliteit verhouding ten opzichte van universele oordopjes.

De oordopjes zwemmen op maat zijn de meest gekozen oplossing en al verkrijgbaar vanaf €15,- per stuk.

Oordopjes op maat met filter om geluid door te laten of met een filter die de druk kan reguleren zijn ook verkrijgbaar. De kosten daarvan variëren met je wensen mee. Maak een afspraak om je wensen te bespreken. U kunt ons ook altijd even een berichtje sturen.

welke oordopjes zwemmen

Behalve universele zwemdopjes ook nog andere gehoorbescherming nodig? Universele gehoorbescherming kan je bestellen bij Banaan in je oor.

Voor op maat gemaakte gehoorbescherming kunt u terecht bij Horend Goed.

Oordopjes voor zwemmen

Oordopjes voor zwemmen beschermen de oren tegen water. Ze sluiten de oren waterdicht af. Door zwemdopjes te dragen voorkom je gehoorgang irritaties en oorontstekingen. Maak direct een afspraak voor oordopjes voor zwemmen op maat.

Oordopjes voor zwemmen worden op maat gemaakt door ons team van audiciens. Al onze audiciens zijn gecertificeerde audiciens.

Oordopjes op maat

De zwemdopjes zijn gemaakt van een siliconen materiaal. Het materiaal gaat ongeveer 2,5 jaar mee. De oordopjes op maat worden bewerkt met een laklaag. Door deze laklaag zijn de zwemdopjes goed te reinigen en gaan ze langer mee.

Oordopjes worden geadviseerd bij:

 • Perforatie van het trommelvlies
 • Ontstekingsgevoelige gehoorgangen
 • Eczeem klachten
 • Gehoorgangen waar snel water in blijft hangen
 • Otitis externa
 • Otitis Media
 • Chronische oorontsteking
 • Radicaal holte
 • Trommelvlies buisjes

De zwemdopjes sluiten de gehoorgangen en oorschelp helemaal af. Hierdoor worden er wel geluiden gedempt. Je hoort dus tijdens het dragen van zwemdopjes iets minder.

Multifunctioneel

De zwemdopjes op maat worden ook aangeschaft als slaapdopjes of als oordopjes die geluiden dempen. We adviseren deze oordopjes niet te dragen tijdens vliegreizen of diepzeeduiken.

Universeel oordopje

De oordopjes voor zwemmen op maat leveren wij in 1 werkdag. Liever een snelle oplossing? Dan kan je ook kiezen voor universele oordopjes. Die kunt u bestellen in onze webshop. De webshop van zwemdopje.nl bevat alleen artikelen die betrekking hebben op zwemmen en het onderhouden van zwemdopjes.

Universele oordopjes nodig voor andere hobby’s? Bekijk dan onze webshop www.banaaninjeoor.com.

Schoonmaken van oordopjes

Het schoonmaken van oordopjes is van groot belang bij oordopjes voor zwemmen. Ze worden vaak gebruikt om oorontstekingen te genezen en/of te voorkomen. Het is belangrijk om de bacterie geen kans (meer) te geven.

Wij adviseren om reinigingsdoekjes zonder alcohol te gebruiken om de zwemdopjes na gebruik goed te desinfecteren. Er is ook een reinigingsspray zonder alcohol verkrijgbaar. Na gebruik wel even de zwemdopjes goed drogen met een tissue voordat je ze weer opbergt.

Reinigingsproducten met alcohol kan de laklaag van de oordopjes voor zwemmen beschadigen.