Zwemdop met koordje

Wij zijn dol op creatief zijn! Heeft u een idee of wensen betreft de oorstukjes? Dan mag je ze altijd overleggen met de audicien.

Laatst kwam er een vader en zoon, gek op surfen! Ze wilde graag een koordje mee gegoten hebben met hun zwemdopjes.

Waarom een zwemdop met koordje?

De zwemdoppen zitten bij een juiste plaatsing perfect in het oor. Maar surfen kan er heftig aan toe gaan. Dan is een dubbele zekerheid vonden ze wel prettig. Het koordje gaf hun dat.

Het koordje kan ook met een kleding clip uitgevoerd worden.

Meer kosten van een koordje is €4,95. De optie zwemdop met koordje is nog niet te boeken via ons online afspraken systeem.

Heb jij ideeën of wensen?

Maak een afspraak via ons online afspraak systeem, of bel ons. Op de afspraak neemt de audicien de mogelijkheden met je door.

zwemdop met koordje

Bang om onder water te zwemmen?!

Bang om met je hoofd onder water te zwemmen? Geen probleem!

We krijgen best veel kinderen doorverwezen door zwemleraren en zwemleraressen voor zwemdopjes. 

Niet omdat hun zwemkampioenen pijn in hun oren ervaren of snel ontstoken oren hebben, maar juist om vertrouwen te krijgen! 

Vertrouwen om onder water te zwemmen. Tenslotte kan er met zwemdoppen in, niks gebeuren met je oren! 

Een beetje water in je oren kan helemaal geen kwaad, maar kan wel vervelend aanvoelen. En tijdens zwemles willen we geen nare gevoelens of obstakels hebben. We willen een zwemdiploma! Het liefst zo snel mogelijk 🙂 

Met zwemdoppen in komt er geen water meer in de gehoorgangen. Hierdoor kunnen ze zonder zorgen het water in springen en onder water zwemmen! Kom maar op met dat zwemdiploma! 

Maak vandaag nog online een afspraak bij onze audiciens in Krommenie of Zaandam. 

 

Zwemleraar of zwemlerares? 

Ben jij zwemleraar of zwemlerares? Geef je bijvoorbeeld spoedcursus zwemles en loop je er tegen aan dat er kindjes zijn die niet onder water kunnen en willen? Neem dan contact met ons op, we komen langs, maken op locatie afdrukken en maken de zwemdoppen. We leveren ze de volgende dag weer op jou locatie uit. We oefenen dan ook even met indoen zodat papa’s en mama’s weten waar ze op moeten letten. 

Zitten ze eenmaal goed in? Dan blijven ze ook goed in zitten! Geen gezeur tijdens de les, wat natuurlijk ook afleiding geeft. 

Dit doen we bij het leveren van meer dan 4 paar zwemdopjes in Zaanstad en omstreken. 

Bel ons op 075-2025203 of stuur een bericht via ons contactformulier 

gehoorbescherming voor zwemmen
Ook jij mag dan snel afzwemmen!

Water in je oor!

Hé bah! Water in je oor!

Het kan toch gebeuren! Je neemt een duik (zonder zwemdoppen), of je staat lekker onder de douche. Er loopt water in je oor en je krijgt het er niet meer uit. Je hóórt het er inlopen, je voelt het er inkruipen! Bij sommige oren is het geen probleem. Even schudden en het loopt er weer uit. Maar er zijn ook oren en gehoorgangen waar water in blijft hangen.

Gehoorgang problemen

Water en beschadigingen van de huid in de gehoorgang zijn oorzaak nummer één van gehoorgangproblemen. De huid in de gehoorgang is erg kwetsbaar. Dit komt omdat het bot en botvlies er direct onder liggen. Het beschadigen van de huid in de gehoorgang geeft daarom veel sneller en uitgebreider een heftige ontsteking. Daarbij is de gehoorgang natuurlijk een smalle koker van ongeveer 2,5 cm diep. Hierdoor kan het oor niet altijd even goed beluchten, wat het voorkomen van ontstekingen ook niet bevordert.

Het is dus belangrijk om de conditie van de gehoorgangen optimaal te houden en de gehoorgangen niet te beschadigen. Ook niet bij jeuk of water in je oor. 

Water in je oor

Als het water te lang in je oor blijft zitten, vermindert de natuurlijke bescherming en barrière van de huid in de gehoorgang en kan het gaan smetten. Dit kan een vervelende ontsteking geven.

Voorkomen is beter dan genezen.

Oorsmeer?!

Ja! Het is belangrijk dat er oorsmeer in de gehoorgang zit. Bij een gezonde gehoorgang zit er namelijk genoeg oorsmeer op de juiste plaats (buitenste 1/3 deel) om het oor te beschermen tegen ontstekingen. Verstoor dit evenwicht dus niet met wattenstaafjes! Het evenwicht tussen afvoer en aanmaak van oorsmeer (cerumen) kan eenvoudig verstoord raken.

Problemen in de gehoorgang kunnen ontstaan bij te veel of juist te weinig oorsmeer. De vervelendste problemen zijn natuurlijk ontsteking, jeuk of verstopping door te veel oorsmeer.

Een ontsteking is erg pijnlijk. Een droge huid geeft jeukklachten.

Water in je oor

Normaal watercontact geeft bij gewone oren geen problemen.

Er ontstaan problemen bijvoorbeeld bij gebruik van wattenstaafjes. Er ontstaat dan vaak dis-balans in de oorsmeer-huishouding.

Maar wat te doen bij; Water in je oor?!

  1. Neem een tissue en vouw dit losjes om je pink met korte nagel en doe deze zo diep mogelijk in het oor. Door de capillaire werking van het dunne papier trekt het water naar buiten. Met je pink ga je nooit te diep.
  2. Houd je hoofd zo opzij dat je het water naar beneden laat lopen.
  3. Beweeg je pink op en neer en heen en weer in je oor.
  4. Beweeg je onderkaak zodat water in het oor in beweging komt, want je kaakgewricht zit in de voorwand van je gehoorgang.
  5. Herhaal dit zo lang tot het papier op je pink droog blijft (meestal 3-5 keer).

Doe deze zelfde stappen ook met je andere gehoorgang. Gebruik hiervoor een nieuwe tissue

Bekijk hier het filmpje van het BovenIJ Ziekenhuis:

Kosten oordoppen op maat

Kosten oordoppen op maat

De vraag, wat kosten oordoppen op maat? Het antwoord hangt even af van wat er met de oordoppen gedaan gaat worden.

Zwemdoppen op maat maakt zwemdopje.nl voor €25,- per set. Natuurlijk is een halve set ook mogelijk. Dat kost dan om precies te zijn; de helft. Deze set heeft een gezellig kleurtje en gaat ongeveer 2,5 jaar mee. Zit je nog in de groei? Dan hangt het even af hoe snel je groeit, maar kijk  na een seizoen even of ze nog lekker zitten.

Een transparante set zwemdoppen, dan kosten oordoppen op maat €35,- per set. Het materiaal gaat net als de gekleurde set ongeveer 2,5 jaar mee, zolang je geen groeispurt krijgt.

De kosten van oordoppen op maat kunnen iets oplopen als we er een glitter op mogen bewerken of een plaatje. Een glitter-avontuur kost €3,- en een plaatje van bijvoorbeeld disney, poezen, honden, bloemen, voetballers, minions, mickey mouse of wat je maar kan verzinnen kost €4,-.

Alle oordoppen op maat voorzien we van een goede laklaag. Door deze laklaag gaan de zwemdoppen langer mee en blijven langer mooi. Door deze bewerking (en glitters of plaatjes) hebben wij wel één werkdag nodig om ze perfect te maken voor je!

Workshop

Kom je uit de buurt, dan kan je ze de volgende dag zelf ophalen en geven we  er gratis een workshop zwemdop indoen bij. Onder het genot van een kopje koffie of thee indien gewenst.

Liever geen koffie of thee? Dan kunnen we ze ook per post versturen.

Wij geven ook een workshop zwemdop indoen en/of adviezen via whatsapp. App je vraag en/of foto en wij geven (bijna altijd direct) advies.

Dus op de vraag wat kosten oordoppen op maat?

Niet zo veel! En je krijgt er ook nog een hoop glitter en gezelligheid gratis bij!

O, en heb je oordoppen op maat ergens anders voor nodig dan zwemmen?

Dat kan natuurlijk ook! Ga dan voor meer informatie naar www.banaaninjeoor.com. Daar vind je alle soorten en merken universele en op maat gemaakt gehoorbescherming en natuurlijk antwoord op je vraag: Wat kosten oordoppen op maat?

Jeukende gehoorgang – Miracell

Jeukende gehoorgang – Miracell

12.95

MiraCell geschikt voor de dagelijkse verzorging van je gehoorgangen!

  • Dagelijkse verzorging
  • Geeft verlichting bij jeukende gehoorgangen
  • Helpt bij irritatie van uw oren
  • Voor schone en gezonde oren
  • 100% veilig en natuurlijk

Beschrijving

Last van een jeukende gehoorgang? Lees dan verder!

Last van een jeukende gehoorgang, miracell kan de oplossing zijn. Verkrijgbaar bij zwemdopje.nl

Op zoek naar het product dat kan zorgen voor dagelijkse verzorging van uw gehoorgangen? ProEar van MiraCell kan de oplossing voor je zijn. ProEar is ontwikkeld speciaal voor droge, jeukende of geïrriteerde gehoorgangen. Door de mix van 13 verschillende ingrediënten waaronder Aloë Vera en jojoba olie zal een jeukende gehoorgang tot rust komen.

ProEar van Miracell is geschikt voor alle leeftijden en werkt goed bij jeukende, geïrriteerde of droge gehoorgangen. Het zorgt voor voelbaar verzorgde gehoorgangen en houdt deze gezond en fris. ProEar heeft licht anti-bacteriële en anti-schimmel eigenschappen. Het houdt oorsmeer zacht, waardoor het beter en eenvoudiger te verwijderen is op een natuurlijke manier.

ProEar is ook perfect als gehoorbeschermingzwemdopjes of oorstukjes moeizaam in te doen zijn. Een klein druppeltje op de gehoorbescherming, zwemdopjes, oorstukjes of in de gehoorgang en het plaatsen gaat een stuk soepeler. Het is vaak dat de gehoorbescherming, zwemdopjes of de oorstukjes ook prettiger zitten als ze voor een langere tijd gedragen worden.

Gebruik ProEar van MiraCell en overtuig jezelf van de natuurlijke werking.

ProEar is niet te gebruiken bij een geperforeerd (gat in het) trommelvlies, buisjes of aanhoudende oorpijn. Bij twijfel adviseren wij je contact op te nemen met uw huisarts of KNO-arts. Last van een jeukende gehoorgang, miracell kan de oplossing zijn. Verkrijgbaar bij zwemdopje.nl

Zwemdopjes in Noord – Holland

De zomervakantie is weer voorbij, maar het hoogseizoen voor zwemdopjes nog niet.

Het zwemmen voor een zwemdiploma is weer begonnen. En dat merken we! Denk eraan om via ons online afspraak-systeem een afspraak te maken voor de zwemdopjes op maat. U kunt vaak dezelfde dag nog terecht, maar maak wel een afspraak! Dit voorkomt wachten. Onze audiciens willen wel in alle rust mooie afdrukken maken.

Natuurlijk wilt u, of uw kinderen ook de tijd nemen om de juiste kleur, glitters en plaatjes uit te zoeken.

Ondanks onze gezellige drukte zijn de zwemdopjes na 1 dag klaar. Komt u niet uit de buurt, dan kunnen we ze ook per post opsturen.

Onze audiciens zijn erg bekwaam om met kinderen te werken. Ook medische problemen aan oren zoals buisjes in trommelvliezen of operatie oren is geen enkel probleem.

Zwemdopjes

Een zwemdopje per 2 stuks leveren wij vanaf €25,- en zijn geschikt voor volwassenen en kinderen. Ze worden met liefde op de hand gemaakt! Tot snel bij uw hoorspecialist in Zaanstad.

zwemdiploma met zwemdopjes van zwemdopje.nl

 

Zwemdopjes op maat per post

Zwemdopjes op maat per post

Vanaf vandaag hebben wij ons bookings-systeem aangepast. Je kunt er ook voor kiezen om de zwemdopjes, na afdruk en bewerking op te laten sturen.

Wel zo handig, voor als je van iets verder weg komt.

Omdat wij onze zwemdopjes altijd netjes afwerken en goed in de lak zetten, hebben wij één dag nodig voor dat ze echt mooi en helemaal klaar zijn. Ook als je graag een glitter en/of plaatjes op de zwemdopjes wilt hebben.

Door de laklaag gaan de zwemdopjes lekker lang mee.

Heb je aangegeven dat de zwemdopjes op maat per post mogen? Dan pakken wij ze voor je in, en komen gewoon per post naar je toe.

Ga naar onze afspraak pagina, om vandaag nog een afspraak te maken!

Veel zwemplezier deze zomer!

blauwe zwemdoppen op maat bewerkt met glitter zwemopje.nl per post zwemdopjes op maat per post zwemdoppen op maat per post zwemdopjes op maat, bewerkt met glitter van zwemdopje.nl zwemdoppen op maat van zwemdopje.nl

 

Zinken of blijven drijven?

Ja! Dat is de vraag…

Universele dopjes blijven drijven. Ze blijven niet altijd goed zitten. Koop je universele zwemdopjes? Zorg dan voor een opvallende kleur! Dan kan je ze misschien nog terug vinden! Universele zwemdopjes zijn spatwaterdicht. Wij adviseren om niet kopje onder te gaan.

Op maat gemaakte zwemdoppen

Of ze blijven drijven of zinken ligt van het materiaal en de bewerking af. Transparante zwemdoppen van zwemdopje.nl zinken altijd. Met of zonder glitter, ze gaan direct naar de bodem. Gelukkig blijven ze perfect zitten als je ze goed hebt in gedaan. De transparante zwemdoppen zijn namelijk lastig terug te vinden op de bodem van een zwembad. Als er een glitter opzit maakt dat het terug zoeken iets makkelijker.

Gekleurde zwemdoppen

Zwemdoppen met kleur blijven: Drijven of Zinken! Dit wisselt per kleur en bewerking.

Drijven kan handig zijn als je vaak in buitenwater zwemt. Als je mazzel hebt zie je hem weg drijven.

In zwembaden is zinken toch wel heel handig. Hierdoor kan een ander de zwemdopjes opduiken! Zeker met een kleurtje vind je ze vaak terug. Zelf opduiken is natuurlijk niet de bedoeling. Je hebt niet voor niks zwemdoppen ;-).

Zwemdopje.nl bewerkt elk zwemdopje met lak. Heb je dat liever niet? Geef dat dan zelf even aan!

Zonder bewerking gaan de zwemdopjes minder lang mee. Ze zijn namelijk minder goed schoon te houden en ze lekken eerder.

Of ze nu zinken of drijven…

Belangrijker is dat je de zwemdopjes gewoon goed in doet! Geen kieren of uitstekende onderdelen. Dan blijven ze goed zitten en lekken ze niet. Zorg dat ze netjes in de gehoorgang zitten en dat ze aansluiten in de oorschelp. Bij het ophalen van de zwemdopjes geven wij uitleg en oefenen we het in en uitdoen.

Moeten wij ze in verband met afstand opsturen? Geen probleem. Kijk dan goed op de foto’s hoe ze horen te zitten!

Maak een afspraak voor zwemdoppen op maat. 

Trommelvliesbuisjes

Trommelvliesbuisjes

Jaarlijks krijgen veel kinderen trommelvliesbuisjes in hun oren geplaatst. De trommelvliesbuisjes kunnen nodig zijn bij ernstige lijmoren of (acute) middenooronsteking. Bij deze aandoeningen zit er vocht of slijm achter het trommelvlies, waardoor het gehoor verminderd is. De geluidstrillingen worden door het vocht gedempt, waardoor het gehoor verminderd is. De ligging van de buis van Eustachius bij kinderen is vaak zodanig dat de verbinding naar het middenoor niet goed is, waardoor het oor niet goed belucht wordt en ook slijm niet weg kan.

Het kind kan pijn ervaren en zich geprikkeld of druk gedragen en kan soms weinig hebben. Wanneer er sprake is van een middenooronsteking kan het kind ook hevige pijn ervaren en gaan schreeuwen. Om het vocht of slijm af te voeren worden er dan buisjes geplaatst. Het buisjes neemt zo de functie van de buis van eustachius over.

De plaatsing van buisjes is één van de meest voorkomende chirurgische ingrepen in Nederland. Vaak wordt de plaatsing van buisjes overwogen als kinderen 4 of meer oorontstekingen binnen een jaar hebben gehad of 3 oorontstekingen in een half jaar, of als zij langer dan drie maanden achterelkaar last hebben. Ook wordt de mate van gehoorverlies daarbij meegenomen (>25 dB). Met het plaatsen van een trommelvliesbuisje zijn de pijnproblemen en de hoorporblemen vaak direct verholpen. Helaas is de oplossing vaak van tijdelijke aard. Pas wanneer de ligging van de buis van Eustachius en daarmee de werking ervan verbetert en doordat met het toenemen van de leeftijd ook het immuunsysteem beter funcioneert, zal de kans op een oorontsteking of een lijmoor verdwijnen.

Over de noodzaak van trommelvliesbuisjes is veel gediscussieerd. Ook is er zowel nationaal als internationaal intensief onderzoek naar gedaan. Dit heeft ertoe geleid dat er vandaag de dag een meer afwachtende houding is alvorens buisjes te plaatsen.

Doel en effecten van trommelvliesbuisjes

Het plaatsen van trommelvlies buisjes is de meest effectieve behandeling van middenoorontsteking en wordt frequent toegepast. Het doel van buisjes is een open verbinding te maken tussen het middenoor en de uitwendige gehoorgang. Hierdoor kan via het buisje lucht in het middenoor komen.

trommelvliesbuisje

Het gehoorverlies verdwijnt direct en deze winst blijft bestaan zolang de trommelvliesbuisjes hun werk doen. Trommelvliesbuisjes gaan zo’n 6 tot 12 maanden mee. Zodra de buisjes uitgestoten zijn is het effect ook direct weer weg. Nadat de buisjes zijn uitgestoten geneest in 98% van de gevallen het trommelvlies meestal vanzelf en dicht het gaatje zich. Buisjes pakken dus niet de oorzaak van het probleem aan: een op de drie kinderen heeft weer opnieuw buisjes nodig.
Een trommelvliesbuisje is een klein kunststof buisje. De doorsnede is ongeveer 1,5 mm en de lengte varieert tussen de 2 en 10 mm. Het boordeknoopbuisje wordt veel gebruikt. De foto toont een trommelvlies waarin zo’n buisje is aangebracht.

Plaatsing van trommelvliesbuisjes

Jonge kinderen worden allereerst algeheel verdoofd. Bij volwassenen wordt over het algemeen plaatselijke verdoving toegepast. Vervolgens wordt een kleine snee (ongeveer 3 mm) in het trommelvlies gemaakt. Als dit nodig is wordt allereerst het vocht uit het middenoor gezogen. Hierna wordt het buisje aangebracht in de snee die in het trommelvlies gemaakt is.
Doordat het ene deel in het middenoor steekt en het andere deel in de gehoorgang kan lucht in het middenoor stromen.
Omdat de ingreep maar kort duurt vindt deze meestal poliklinisch of in dagbehandeling plaats.
Soms komt de eerste dagen na de behandeling nog wat vocht uit het oor. Het beste is het oor gewoon open te laten en geen watjes in het oor te stoppen. Een goede verbinding met de buitenlucht zal de genezing bespoedigen.

Tekst van Hoorzaken

Maak een afspraak voor zwemdopjes