Zwemmen

Zwemmen

Als je een gevoelige gehoorgang hebt, dan is het verstandig om geen water in je oor te krijgen. Tijdens het zwemmen is de kans groot dat er water in de gehoorgang komt. Wanneer dit gebeurt kan de gehoorgang gaan ontsteken of er kunnen andere problemen met het oor ontstaan. Voor mensen (meestal zijn dit kinderen) met buisjes in de oren is het dragen van oordoppen tijdens het zwemmen een vereiste. Het gaat niet alleen om het water zelf, maar ook om de luchtvochtigheid. In een zwembad is er een hoge luchtvochtigheid. Een hoge luchtvochtigheidsgraad zorgt ervoor dat het oorsmeer in de oren niet optimaal zijn werk kan doen. Het oorsmeer wordt minder zuur en kan daardoor een minder goede bescherming bieden aan de gehoorgang. Dit kan een gehoorgangontsteking tot gevolg hebben.
Een ander gevolg van veel zwemmen is exostosen, oftewel botgroei in de gehoorgang. Door het koude water raakt het botvlies geïrriteerd, waardoor het botweefsel gaat toenemen. Hierdoor kan zelfs uiteindelijk de gehoorgang dichtgroeien.
Wanneer u oordoppen draagt tijdens het zwemmen, dan wordt het oor beschermd tegen al deze ongemakken. Hierdoor kunt u veilig deelnemen aan diverse watersportactiviteiten.

ZWEMDOPPEN OP MAAT

Gelukkig kunnen oordoppen voor tijdens het zwemmen ook op maat gemaakt worden. Deze zwemdoppen bieden een optimale gehoorbescherming en hebben 100% draagcomfort.  Wil je zwemdoppen op maat laten maken?

Maak dan een afspraak! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *