Hoe worden zwemdopjes gemaakt?

Zwemdopjes laten maken kan best wel spannend zijn. Voor kinderen is het vaak iets wat ze voor de eerste keer doen.
Een klein beetje voorbereiding kan dan natuurlijk geen kwaad!

Tijdens de afspraak gaan we samen kijken naar welke kleuren je wil (wat past er goed bij je zwemkleding?) en daarna mag je zeggen of je er glitters of een plaatje op wil. Per kant mag er een kleur gekozen worden en een glitterkleur of plaatje. Er is bijna oneindig veel te kiezen!

Als je besloten hebt welke kleuren en glitters of plaatjes je wilt, gaan we in je oren kijken. Dat doen we met een otoscoop of een videoscoop. Met een videoscoop kan je zelf meekijken op ons scherm hoe je oor er van binnen uitziet.

Zien je oren er goed uit? Dan plaatsen we een heel klein zacht watje in je oor. Daarna kijken we met een lampje of het watje goed zit en dan…?

Dan komt er zwemdoppen-smurrie in je oor! Een beetje koud, dat is alles.
Na ongeveer 5 minuten wachten halen we het weer voorzichtig uit je oor.

Als de afdruk goed gelukt is, moet de zwemdoppen-smurrie nog even verder uitharden. De audicien gaat later de zwemdopjes bewerken zodat ze er mooi uit gaan zien. We doen de glitters of het plaatje er op en lakken er overheen.

Normaal gesproken kan je de zwemdopjes de volgende werkdag al ophalen! Dit moet je wel zelf doen, want we willen zeker weten dat ze goed zitten en dat je ze zelf (of je papa of mama) goed in kan doen.

Wij maken onze zwemdopjes op afspraak, dus plan een tijdstip via ons online afspraken systeem. Heeft u nog vragen over hoe zwemdopjes worden gemaakt? U mag ons uiteraard ook gewoon bellen of mailen.